Till detta recept behövs inte särskilt mycket ingredienser utan det är mest sådant som man redan har hemma.
Till 4 personer
3dl havregryn
4msk socker
Samt smör
50g philadelphia
2msk Grekisk yoghurt
2 Äpplen
Jag tog tyvärr inga bilder under tillagningen men en bild på resultatet kommer ni i alla fall få se, hoppas ni gillar det!
Börja med att steka havregrynen på medeltemperatur i rikligt med smör, tillsätt sockret i omgångar och rör hela tiden, annars bränns det. När de har fått färg och blivit lite "knapriga" så tar du av pannan från plattan och häller över havregrynen i en skål där de sen ska få stå och svalna.
Under tiden börjar du med att blanda ihop philadelphian och den den grekiska yoghurten, låt sen stå svalt.
När du känner att havregrynen har svalnat så börjar du skära äpplena i tärningar och steker de sedan på stekpannan tills de har blivit mjuka.
Nu är desserten redo att hällas över i ett fint glas, varva mellan havregrynen, äpplena och philadelphia blandningen och pudra sedan kanel över desserten.Redo att serveras!
Receptet går otroligt snabbt att göra och är också bus enkelt, perfekt avslutning på en god middag.
Ett litet tips ifall man vill ha en ännu sötare dessert är att ta cirka tre teskedar socker i philadelphia blandningen eller att använda socker när man steker äpplena för då blir dem glansiga och söta.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar