Det man behöver för att göra blomkålsstuvningen är:
ett blomkålshuvud
mjölk, ca 6dl
margarin ca 50gram
mjöl ca 1dl
salt
vitpeppar
Dela blomkålen i små buketter.
Lägg ner de små "buketterna" i en gryta.
Häll sen över vatten så att vattnet täcker blomkålen.
När blomkålen sen börjar mjukna så är det dags att börja göra Béchamel såsen.
Först lägger du i ca 50gram magarin tills det har smält helt och har börjat sjuda.
Sedan häller du i mjölet och vispar hela tiden.
När sen mjölet är helt inrört i magarinet ska det se ut så som på bilden till vänster.
Häll därefter i mjölk tills stuvningen har rätt konsistens.
Krydda stuvningen med salt och peppar tills du får smaken du vill ha.
Häll upp blomkålen i ett durkslag och låt vattnet rinna av.
Sen lägger du blomkålen i en ungsform.
Häll på stuvningen.
Resultat.
Ha gärna tjock grillkorv till så blir resultatet underbart.
Mums!
SvaraRaderaDetta är ett perfekt recept för mig! Barnen älskar nämligen blomkål ;)
Snyggt presenterat med bilderna Sanna. Blomkålsmos är underskattat och vansinnigt gott! Ett recept många letar efter idag!
SvaraRaderaHa det gott.
/Linda