torsdag 8 mars 2012

blomkålsstuvning

Dags att lägga ut ett enkelt och gott recept på blomkålsstuvning.
Det man behöver för att göra blomkålsstuvningen är:
ett blomkålshuvud
mjölk, ca 6dl
margarin ca 50gram
mjöl ca 1dl
salt
vitpeppar


Dela blomkålen i små buketter.









Lägg ner de små "buketterna" i en gryta.









Häll sen över vatten så att vattnet täcker blomkålen.





När blomkålen sen börjar mjukna så är det dags att börja göra Béchamel såsen.




Först lägger du i ca 50gram magarin tills det har smält helt och har börjat sjuda.







Sedan häller du i mjölet och vispar hela tiden.








När sen mjölet är helt inrört i magarinet ska det se ut så som på bilden till vänster.







Häll därefter i mjölk tills stuvningen har rätt konsistens.
Krydda stuvningen med salt och peppar tills du får smaken du vill ha.






Resultat när stuvningen är klar
 Häll upp blomkålen i ett durkslag och låt vattnet rinna av.
 Sen lägger du blomkålen i en ungsform.

 Häll på stuvningen.
 Resultat.
Ha gärna tjock grillkorv till så blir resultatet underbart.

2 kommentarer:

  1. Mums!
    Detta är ett perfekt recept för mig! Barnen älskar nämligen blomkål ;)

    SvaraRadera
  2. Snyggt presenterat med bilderna Sanna. Blomkålsmos är underskattat och vansinnigt gott! Ett recept många letar efter idag!
    Ha det gott.
    /Linda

    SvaraRadera