måndag 20 februari 2012

Baconlindade rullader!

Ett härligt recpet på baconlindade rullader som är lätt att göra men som tar lång tid.
Det man behöver är:
Rulladerna:
Mjök ,samt grädde om man vill ha såsen lite krämigare.
Mjöl
Magarin
1 köttbuljongtärning
Soja
Lövbiff, ca 500g
två paket bacon
Potatis
(tandpetare)


 Lägg först ut lövbiffen på en skärbräda.
Sen skär du baconet till lika stor bit som lövbiffen är och lägger sedan biten över.

Rulla sedan rulladen så som jag gör på bilden.








När man sen har rullat rulladen till en rulle så sätter man i tandpetaren. Sätt tandpetaren så som jag har gjort så blir det mycket lättare att bryna dom i stekpannan senare.






När man sen har rullat klart alla rulladerna så bryner man dom i stekpannan tills dom får en ljusbrun färg. Det rosa som ni ser på bilden är från baconet.

När alla rulladerna sen är brynta så häller man på vatten och en buljongtärning och låter vattnet ta smak från stekfettet och köttet. Häll sen över rulladerna och vattnet i en gryta och låt det sen stå och koka i cirka 3 timmar.
 Sätt på potatisen när det är cirka 20 minuter kvar av kokningstiden. 

När rulladerna sen är klara tar man ur dom ur vattnet och tar bort tandpetarna. 
Man låter vattnet stå kvar på plattan samtidigt som man gör en mjölk och mjölblandning.
 När blandningen är klar häller man i det i vattnet. Tillsätt mer mjölk efter så mycket sås som man du vill ha. Ett tips är att göra väldigt mycket sås för den här såsen finns det ingen som ogillar! Jag tillsätter också lite grädde för att göra såsen krämigare, sojan tillsätter man också för att såsen ska få en fin färg.
När såsen sen är klar lägger man i rulladerna i såsen och maten är därmed redo att serveras.


Tips!
Ha i grädde i såsen för att göra den extra krämig.
Tillsätt inga kryddor överhuvudtaget, såsen smakar helt perfekt utan att tillsätta något alls.



2 kommentarer:

  1. Härligt att se ett långlagat klassisk recept såsom det ska se ut! Bra jobbat! Vi ses!
    /Linda

    SvaraRadera
  2. Låter jättegott! Måste absolut testa detta recept!

    Kul att du fått en kommentar från vår gästbloggare också! :)

    Känn dig stolt över ditt arbete (på lovet och allt)!

    SvaraRadera