fredag 10 februari 2012





I onsdags bestämde sig therese och jag för att vi skulle baka daim biskvier så vid klockan 6 satte vi igång.

200 g sötmandel
3 dl florsocker
2 äggvitor
Fyllning:
150 g rumsvarmt smör
1 ½ dl florsocker
2 äggulor
1 tsk kakao
2 påsar daimkulor
Garnering:
250 g blockchoklad, jag tog hälften ljus och hälften mörk




                                          Först av allt sätter man på ugnen på 200grader.
Sen skållar man mandlarna, och det gör man genom att koka dom, men koka inte för länge för då blir dom sega. När man har skållat dom och plockat bort skalen maler man dom eller hackar man dom i mindre bitar.


Man blandar sen mandlen med florsockret. 
 Sen vispar man äggvitorna i en annan bunke och sedan tillsätter man dom med.
 Bottnen till biskvierna är redo att klickas ut på bakplåtspapper. När man har klickat ut bottnen på bakplåtspappret blöter man fingret i vatten och rundar till kanterna.






Sen sätter man in dom i ugnen och låter dom gräddas i cirka 10-13 minuter.


¨





Under tiden som kakorna gräddas i ugnen gör man smörkrämen. Då rör man ihop smöret, florsockret och kakaon. Sen tillsätter man äggulorna, rör ordentligt. 






När bottnen sen har gräddats klart sätter man in dom i kylen och låter dom svalna.
 Under tiden krossar man 1påse daim i en mortel, men om man vill ha lite större bitar så räcker det med att hacka daimen lite lätt. Sen rör man ner daimkrosset i smörkrämen.





Sen fördelar man smörkrämen över bottnarna och lägger sedan dom resterande daimkulorna överst.  Sen smälter man blockchokladen och doppar biskvierna lätt däri. Sen låter man dom kallna.  
Här har ni resultatet!

1 kommentar:

  1. WOW så fina era biskvier blev! Synd bara att vi inte fick något smakprov. Hur hittade ni receptet? Denna variant är helt ny för mig och ska absolut testas!

    SvaraRadera