fredag 20 april 2012

Super smarrig silviakaka


Ingredienser till silviakakan:
5ägg
4dl socker
2dl kallt vatten
5dl mjöl
3tsk bakpulver

Ingredienser till Krämen:
2 äggulor
200g magarin
1 och tre fjärdjedelar dl socker
1 och en halv tesked vaniljsocker.

Samt cocos för att hälla på över kakan.



Börja med att sätta ugnen på 175 grader.






  Knäck de fem äggen och häll dom i en bunke, tillsätt sockret och vispa blandningen tills det blir poröst.







Blanda sedan de torra ingredienserna i en annan bunke.










Blanda sedan ihop äggblandningen med de torra ingredienserna och tillsätt vattnet,  vispa det tills det har blivit en len smet.
Häll ner smeten i en smörad plåt, plåten måste vara djup efterssom kakan sen kommer svälla upp och bli luftigare. 

  
 Ställ in kakan i mitten av ugnen i cirka tjugo minuter. När kakan är klar så ska den ha svällt upp och fått en fin färg på ytan.







Medans kakan får svalna så är det dags att göra garneringen som sen ska hällas på kakan. Det är väldigt enkel att göra, det är bara till att blanda ihop alla ingredienserna i en kastrull och låta det sjuda upp, när allt är ordentligt blandat så låter man det svalna lite.




Häll krämen på kakan och se till att smeta ut den ordentligt, snåla inte utan ta alltihop, tro mig ni kommer inte ångra er.





Stö cocos över kakan och ställ sedan in den i ugnen i en liten stund, cirka 2-5 minuter. När du sen tar ut kakan så låter du den svalna något, sedan är det bara till att skära upp den i lika stora bitar och njuta av den härliga smaken.










Till er som precis läste detta underbara recept hoppas jag verkligen ta tid till er att göra denna härliga kaka, det är verkligen inget man vill missa. 




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar