Ingredienser:
12st digestivekex
50g smör
4st gelatinblad
2st ägg
2dl lätt creme fraische
400g philadelphia ost
1,5dl strösocker
1tsk vaniljsocker
2st lime, både skalet och saften
Ingredienser, garnering:
1st gelatinblad
2msk strösocker
4msk vatten
2st passionsfrukter
Smält sedan 50g smör i en kastrull
när smöret sedan är smällt så blandar du de med de krossade kexen.
rör ordentligt så att allt är fuktigt och mjukt.
Häll över kexblandningen i en form med avtagbar kant och släta ut det jämnt.
Lägg gelatinbladen i kallt vatten, låt dom ligga där i cirka 5 minuter.
Fördela ägggulorna från äggvitorna, lägg äggulorna i en skål eller en bunke som du sen ska blanda resten av ingredienserna med.
Blanda äggulorna, creme fraichen, philadelphia osten, sockret och vaniljsockret.
Riv limeskalen och häll över dom i bunken med resten av blandningen.
Vispa med en elvisp tlls det blir en slät och fin smet.
häll ner limesaften i en kastrull och värm sedan upp saften och lägg i gelatinbladen, låt bladen smälta in i saften. Låt det sen svalna.
häll sen ner det i blandningen i en tunn stråle under omrörning.
Vispa sen äggvitorna till ett hårt skum och vänd ner det i blandningen.
Häll ner blandningen i formen och släta ut det så att det ligger jämt.
Ställ in det i kylen och låt det stå i 1 timme.
När det har gått ungefär 1 timme så är det dags att börja med garneringen.
Lägg ner gelatinbladet i kallt vatten i ca 5 minuter.
Koka upp socker och vatten i en kastrull, ta upp gelatinbladet och smält det tillsammans med sockret och vattnet i kastrullen.
Skär sedan passionsfrukterna på mitten och skrapa ur innehållet, ta inte med hinnorna. Sedan blandar man ner passionsfrukternas innehåll i kastrullen. Låt det sen svalna. När det har svalnat lite så häller man gelen över cheesecaken. Ställ in den i kylen i en timme.
Redo att serveras!
Går också att använda andra frukter eller bär till garneringen, tillexempel hallon.
Lycka till och smaklig måltid!
Hej! Det blev sketa gott! :)
SvaraRadera