Förra lördagen bestämde sig mamma och jag oss för att mysa ner i soffan och kolla på melodifestivalen senare på kvällen. Så vi tog bilen och åkte ner till ica där vi handlade räkor, avokado och keso, sedan gjorde vi avokado med räkfyllning.
Avokado med räkfyllning är något utav det lättaste och godaste man kan göra. Tar max tio minuter att göra!
Först köper man så många avokado som man behöver, helst några dagar innan så dom blir mjuka och goda. Sen köper man räkor, ett litet tips är att köpa färdigskalade om man vill att det ska gå snabbare att göra. Sen köper man 1 burk keso, eller fler beroende på hur många avokado man vill ha.
När man väl ska sätta igång är det bara till att följa dessa instruktioner:
1. Skär alla avokado på mitten och ta samtidigt bort den stora kärnan.
2. Ta fram en bunke/en skål för att sedan använda till blandningen.
3. Gräv sedan ut en bit av fruktköttet så att det blir en liten grop. Obs! ta inte ut allt fruktkött.
3. Det fruktköttet som du grävde ur lägger du ner i bunken som du ska använda till blandningen. Du gör sedan så på alla avokado.
4. När du är klar med det så tillsätter du all keso i skålen, och rör häftigt runt med en sked så att allt blandas. Sen häller du i de flesta räkorna i blandningen, spara några för att lägga längst upp på avokadon sen.
5. Du rör runt i blandningen och tillsätter sen citronpeppar tills det smakar som du vill, man kan givetvis använda andra kryddor, men citronpeppar är absolut min favorit.
6.Blandingen är klar så nu är har vi sista momentet kvar, fördela blandningen i de olika avokadohalvorna. När det är klart lägger du de resterade räkorna på toppen och resultatet är lysande.
Tack för ett fint fredagsmystips...måste testa!
SvaraRaderaNu har vi testat!
SvaraRaderaJättegott! Rekommenderas!